Shiatsu plus

Shiatsu is een natuurgeneeswijze, waarin het zelfgenezend en zelfsturend vermogen van de mens centraal staat. Er wordt gemasseerd op druk-/acupunctuurpunten, die gelegen zijn op de meridianen (energiebanen) van het lichaam. Elke meridiaan is gekoppeld aan een orgaan. Door het drukken van de punten worden de meridianen en het bijbehorende orgaan in balans gebracht. Shiatsu is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er naar de hele patiënt gekeken wordt: zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
De Plus ligt in het feit dat ik het combineer, afwissel met andere technieken daar waar het lichaam dit zelf aangeeft of wenselijk is.
Lees verder >
Shiatsu is van oorsprong een oosterse therapievorm. Shi=vinger, atsu=druk.
In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd. Het lichaam is dan in balans. Als de energiestroom verstoord is, dan is het lichaam uit evenwicht en kunnen ziekte, pijn of andere klachten ontstaan. De oorzaken van energieverstoringen kunnen zijn: klimatologische invloeden, verwondingen, verkeerde voeding, langdurige belasting (ook psychische), slecht functionerende organen, veel medicijngebruik, gevolgen van operatieve ingrepen, slechte houding, trauma’s van lichamelijke en/of geestelijke aard.
Effecten: maakt de huid en de spieren soepel, bevordert circulatie van bloed en lymfe, bevordert de spijsverteringsfuncties, reguleert en verbetert de functies van het zenuwstelsel, reguliert de kliersecretie, bevordert de ontspanning, herstel van het lichamelijk evenwicht.
Geen shiatsu bij: infectieziekten, koorts, ontstekingen, open wonden en bij twijfel.